We kijken er allemaal naar uit om weer volop te kunnen feesten, maar voorlopig moeten we nog wat geduld oefenen. Dit neemt niet weg dat je alvast aan de voorbereiding kan beginnen.

1. Tijd zat
Ons verplicht thuiszitten geeft ons meer tijd om onze feestplannen uit te werken. Heb je een feest uitgesteld of heb je al een feest in gedachten? Grijp dan de kans om op een rustige manier alles tot in de puntjes voor te bereiden. Begin met een lijst van wie je moet contacteren : locatie, catering, muziek, fotograaf, … en noteer de taken die je voor elk punt moet uitvoeren.

2. Neem nu contact
Maak nu afspraken met je leveranciers. Plan bijvoorbeeld een online gesprek met je cateraar of breng een virtueel bezoek aan je droomlocatie.

3. Think outside the box
Wacht niet te lang om een datum te prikken, want 2021 wordt een druk feestjaar. Overweeg je feest op een doordeweekse dag te organiseren, zodat je meer kans maakt jouw favoriete leveranciers te strikken.

4. Dromen
Het plannen van jouw feest is de perfecte afleiding van je dagelijkse bezigheden. Maak bijvoorbeeld een moodboard met foto’s van het thema, de decoratie, je favoriete gerechten, enz. Wedden dat je al helemaal in feeststemming komt!

5. Hart onder de riem
En last but not least… Doe vooral verder met het plannen van je event. De sector heeft het hard te verduren en kan een steuntje in de rug goed gebruiken.

 

 

… zeg nu zelf, wie kijkt er nu niet uit naar de dag dat we opnieuw mogen feesten!